top of page
Drummen is cool!

Ik heb een uitgebreide ervaring als leraar: o.a. 8 jaar Jazzstudio Antwerpen, 10 jaar Internationale Jazz zomercursus te Dworp; ik heb al verschillende jonge drummers klaargestoomd voor het conservatorium; ik geef les aan absolute beginners, maar ook ervaren drummers komen langs.

Ik weet als geen ander hoe belangrijk een goeie drumleraar is: iemand die je motiveert, die je exact kan zeggen waaraan je moet werken, wat de volgende stap is. Iemand die je alles weet te vertellen over techniek, volumebeheersing, French grip, de Möller- en Freddy Grubertechnieken en basdrumbeheersing. Een leraar die je toont hoe je de beste sound uit je drums haalt, hoe je manier van begeleiden andere muzikanten op hun gemak kan stellen en hoe je zelf een interessante solo opbouwt.

ERVARING ALS LESGEVER

ERVARING ALS MUZIKANT

Ik draai al meer dan 30 jaar mee als drummer, in België en in het buitenland. Ik heb gespeeld op grote rockfestivals, voor grote zalen, maar ook in kleine jazzkelders. Ik heb grote namen als Mark Turner, Lew Tabackin, Manu Codjia, Alan Broadbent en Michel Legrand begeleid; het podium gedeeld met onze eigen jazzhelden bv. Jef Neve, Robin Verheyen en Bert Joris; maar ook schitterende muziek gecreëerd met onbekende lokale helden.

Van traditionele jazzstandards tot complexe vreemde maatsoorten; van virtuoos en luid tot subtiel en gedoseerd. Ik volg de drummerswereld op de voet en heb mezelf vervolmaakt bij grootmeesters als Billy Hart, Steve Smith, Chad Wackerman en Jeff Hamilton.

bottom of page